Pinaattilasagne

Spenat lasagne

Pinaattilasagne

Kermainen ja erittäin maukas kasvislasagne pinaatista ja punaisista linsseistä. Sisältää runsaasti kuituja ja rautaa, jotka ovat raskaana oleville erittäin tärkeitä!

1 h
8 annosta
Ainekset 8 annosta
Oliiviöljyä 1 rkl
Sipuli 1 keltainen
Valkosipulinkynsiä 2 kpl
Porkkanoita 3 kpl
Punainen paprika 1 kpl
Kesäkurpitsa 1 kpl
Valkosipulipippuria 1 tl
Murskattuja tomaatteja 2 purkkia
Vettä 3 dl
Kasvisliemikuutio 1 kpl
Punaisia linssejä 2 dl
Tuoretta pinaattia 200 g
Lasagnelevyjä 200 g
Juustoraastetta 3 dl
Suolaa maun mukaan

Toimi näin

Num 1
Kuumenna uuni 225 °C:seen ja ota esiin uuninkestävä vuoka.
Num 2
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Hienonna sipuli, valkosipuli, porkkanat, paprikat ja kesäkurpitsa. Kuullota öljyssä, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta valkosipulipippurilla ja suolalla.
Num 3
Lisää murskatut tomaatit, vesi, kasvisliemikuutio ja punaiset linssit. Keitä alhaisella lämmöllä 20 minuutin ajan.
Num 5
Lado lasagnelevyjä ja linssikastiketta ja tuoretta pinaattia vuoron perään useana kerroksena vuokaan. Kuorruta lopuksi juustoraasteella.
Num 6
Kypsennä uunin keskellä n. 30 minuutin ajan. Ota uunista ja anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit korvata punaiset linssit vihreillä. Muista kokeilla tikulla ja varmistaa, että lasagne on kauttaaltaan valmis.